keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Hannan Englannin-mekot ja yks ekstra-paita

Sain ihanalta ystävältäni lahjoituksena kolme mekkoa, kaks mustaa ja yhden oranssisen. Se on jännä, kun en yleensä juurikaan välitä oranssista, mutta tämä tunika/mekko on mielestäni aivan ihana, persoonallinen ja jopa mun olonen. Kiitosta vaan isosti Hannalle! Kyllä ne vaan ihmiset on välillä ihania. Lähiaikoina tämä on huomattu monta kertaa. Tässä siis kuvattuna mekot ja samaan syssyyn mieheni ystävältä saatu t-paita, Huudeilla.fi. Tuo sifonki-hihainen on muuten niin tiukka vyötärön kohdalta, että  kilonkin painonnousu aiheuttaisi sen, että ei menisi päälle sitten millään. :/ :D

Ensiksi nämä kuvat meinattiin ottaa järkkärillä, mutta sitten iski laiskuus, ja päätettiin, että kuvien siirto käy helpoiten puhelimella räpsimällä. Ensi kerran päivityksessä pitääkin satsata siihen, että käytän järkkäriä. Ja turhat rojut myös pois taustalta Pääasia on toki hyvä tunnelma. Huomaattehan, että panostin joissain kuvissa myös sukkahousuihin!
Tämä on niin nätti mekko, mutta vyötäröltä hyvin tiukka...Ei välipaloille ja oluelle!


Oranssi ihanuus, käy niin hyvin sinisten shortsien kanssa, mekkona aika lyhyt. Miten tässä Maria-dress Finland -merkkisessä mekossa värit ovat säilyneetkin näin hyvin? Uskaltaakohan edes pestä koneessa? Ei ehkä.
Tiklas, made in Finland. 1960-70(?)-luvun perus-ihanuus.
Huudeilla-t-paita lahjoituksena miehen kaverilta. Ihana turkoosi väri. Vieraile täällä! Paita tehty hampusta ja niin mukava päällä.
Ihanan Audreyn saattelemana tulivat mekot <3

maanantai 28. heinäkuuta 2014

Merihenkinen nimpparilahja

Olenkin kokonaan unohtaa kiertoa nimipäivälahjoistani, jotka sain armaalta mieheltäni.Toki osallistuin lahjan valintaan itse (lue:kerroin miehelle mitä haluan lahjaksi).

Tykkään merihenkisestä tyylistä. Tällä en missään nimessä tarkoita kahisevia kansitakkeja, siistejä neuleita enkä purjehduskenkiä. Enemmänkin voisin sanoa itseäni miellyttävän merihenkinen Pin up -tyyli: kaikenlaiset korkeavyötäröiset hameen, shortsit ja mekot. Katselinkin tuossa yksi päivä merihenkisiä raidallisia sailor-shortseja Ebaysta, mutta en raaskinut tilata, kun postimaksut olivat hirvittävät.

Tällaiset voisin ottaa ehkäpä siniraidallisina, jos eivät olisi noin tyyriit. Napit ja korkea vyötärö miellyttävät. Tosin en tykkää liiankaan korkeasta vyötäröstä. Ankkurit ovat kanssa kivoja.

Kuva täältä.
Minua viehättää Pin up sailor -tyyli, vaikka en ainakaan arkipukeutumisessa näin haluaisi itseäni asustaa. :D Tässä pari sen tyylistä kuvaa, joista pidän.

Kuva täältä.


Kuva täältä.
Näin voisin ehkä joihinkin Pin up -juhliin pukeutua. Kuva täältä.
Tässä sitten minun sailor-mekkoni. Tätä ajattelin käyttää jossain juhlissa. Mutta koska juhlia on kovin harvoin, niin ehkä arkenakin. Jos olisin jaksanut, niin olisin laittanut hiukset vähän tyylikkäämmin, mutta kun on niin kova helle, en jaksanut. Mekko ostettu Huuto.net:stä, ja siitä tiedän, että on newyorkilaista designia. Merkki on EJM. Valmistusvuodesta ei ole tietoa, mutta sen olisin tietysti voinut selvittää. Viimeksi minulla on ollut merimiesmekko 5-vuotiaana.

Merimiesmekko päällä syntymäpäivillä noin 31 vuotta sitten.
Toinen nimpparilahjani oli kesähattu samasta mustasta Marimekon muija-kankaasta kuin pikkukassini. ihastelin tämän mallista lätsää käydessäni ForgetMeNotissa pari viikkoa sitten, ja onneks löysin samankaltaisen mallin Huuto.netistä.

Erittäin vakavana.

Kiva kun hattu menee syvälle päähän. Se suojaa auringolta, mutta musta on aika vaikea väri tuolla helteessä. Vai onko muka värillä oikeasti väliä? Olisin kuullut, että ei.

lauantai 26. heinäkuuta 2014

Pomona-kokoelmani hyvin pieni alku

Löysin reilu kk sitten Pirkkalan Cafe kirppis markiisittaresta kaksi kannellista Pomonan Tutti Frutti -malliston purnukkaa kansineen: Mansikan ja Mustikan. Ne eivät ole priimakunnossa, mutta itselleni täydelliset. Olivat hinta-laatusuhteeltaan mielestäni täydelliset. Eli jos vika ei puolen metrin säteellä paista silmään, niin purkki ei mielestäni ole viallinen laisinkaan.Miten näteiltä ne näyttivätkään keittiön liesituulettimen päällä. Minulla on sellainen pieni ongelma, että haluan kaiken mistä pidän näkyvälle paikalle. Tämä ei oikein ole mahdollista, mutta onneksi on valtava ulkomaille muuttaneelta kaverilta saatu mittatilauskirjahylly (jonka ylätaso on vielä täyttämättä). Aika lailla siinä onkin nyt tavaraa, mutta tiivistetään... Ja ainahan voi hankkia keittiöön ja makuuhuoneisiin lisähyllytasoja.

Ekaksi tuo liesituulettimen päällinen vaikutti hyvältä paikalta kipoille, mutta sitten tuli mieleen, että jos tapahtuu haaveri (niitä sattuu meille usein) ja maustepurkit tulevat kolisten purkkien päälle. Tämän jälkeen keksin niille hyvän paikan kirjahyllyssä. Liesituulettimen päällistä koristaa nykyisin Sarvis ja Fiskars. Niitäkin käyttöastioita on mielestäni kiva pitää esillä.

Kahden Pomonan lisäksi äitini ihana ystävä muisteli, että hänellä on varastossaan omenakuvioinen Tutti Frutti. Voi että kun ilahduin! Jo kolmas lahjus reilun viikon sisällä.

Onko teillä muuten tietoa, mitkä Pomona-sarjan kuviot ovat esimerkiksi noissa Tutti Frutti -purkeissa harvinaisimpia?

Tässä kuvattuna nykyinen kippojen säilytyspaikka, kirjahyllymme ja liesituulettimen päällinen "koristeellisine" muovimukeineen (ei hajoo, jos jotain romahtaa päälle..):

Taustalla tyttö irvistää.
Pomonat ovat Esteri Tomulan käsialaa.
Kotoisa epäjärjestys on mun juttu. kaikkea sekaisin, mutta sulassa sovussa.
Monikohan pitää Sarviksen muovikuppeja koristeina?

perjantai 25. heinäkuuta 2014

DIY: tämä ei vaadi kuin sakset!

Tänään tein nopean pyrähdyksen kaupungille. Olin hoitamassa ihan virallisia asioita, mutta sain sekaan mahtumaan nopean kirpparivisiitin. Olen sivusilmällä pälyillyt, josko jostain löytyisi retroisa uikkari tai bikinit. No sattumalta sellaisen ihanakuosisen löysin. Sovituskopissa kauhistelin uikkariin ommeltuja "törötissejä". En keksi parempaa nimitystä kuvaamaan toppauksia. Otin riskin ja ostin muutaman euron uikkarin tavoitteenani leikata töröttimet pois. Oisikohan tuo 1970- vai 1980-luvun uimapuku.

Kotona otin sakset käteen ja leikkasin toppaukset kylmästi pois. Uikkariin jäi ikävä kyllä ylimääräistä kangasta rintavarustuksen kohdalle, ja koska minulla ei tällä hetkellä ole ompelukonetta, niin harsin hieman sivuista rinnan kohdalta. Kyllä uimapukua käyttää voi ainakin iltaisin hiljaisella rannalla. En olekaan kahteen vuoteen käynyt uimassa, ehkä nyt pakottaudun...

Tässä vaativa tuunaus kokonaisuudessaan omepelua lukuunottamatta:

Tässä toppauksineen. (Värit oikeasti kirkkaammat ja herkullisemmat)

Toppaukset.
Sakset käteen ja toppaukset pois.

Noistahan saisi mukavat olkatoppaukset. Ovatko olkatoppaukset tulossa muotiin, voisi hyödyntää?!
Lopputulos.


 Päivän asu -kuvaa en tällä kertaa laita. Toivottavasti uskaltaudun tänään tuohon Pyhäjärveen! :)

torstai 24. heinäkuuta 2014

Kuosihaaveilua Marimekon sivuilla

Saan hirveästi energiaa (vaikka rahaton tällä hetkellä olenkin), kun katselen kivoja ja värikkäitä kankaita ja tuotteita. Kokoan tähän minua miellyttäviä Marimekon sivulta bongattuja tuotteita.

Ensiksi puuvillakankaita päivääni piristämään:

Kukkuluuruu sopii mun kesäfiiliksiin

Tervapääskystäkintäkin saisi pirteät verhot retro-keittiöön.

Kimpassa sopisi kesäiseksi pöytäliinaksi. Raidat <3

Puput piilosilla. Tämä tarjouksessa tällä hetkellä.

Sain Huhuli-kankaasta tehdyn tyynyliinan viime jouluna lahjaksi. Söpöä on.

Haaveilemiani mekkosia:

Ualani. Selvästi keltainen kausi menossa.

Steela on mekkosuosikkini. Alennuksessa.

Tyrnihillo. Tässäkin kivat popot.

Utu, sopisi myös talveen.

Klassista raitaa: Tiimalasi. Kengät käy hyvin tuon kanssa. Tämän miellän myös talvi- ja kesämekoksi. Kuka hankkis mulle tämän? :)


Haaveilemaani keittiötavaraa:

Kompotti-pyyhkeet sopisivat omistamaani keltamustaan "leikkuulautaan" sekä häiden samankuosiseen vieraskirjaan.

Lisää Kompottia. Tämä ei sopisi tämän hetkisen keittiömme väreihin. Keittiö kaipaisi vähän muutosta!

Hauki-keittiöliinasetti.

Siirtolapuutarha-pöytäliina.
Kimpassa. Taitaa nousta top kolmoseen Marimekon tämän hetken valikoimassa.

Kompotti.

Kippis sopisi omistamiini samankuosisiin käsipyyhkeisiin. Käsipyyhkeet olivat itseommeltuja ja maksoivat kaksi euroa / kaksi kappaletta. Se oli hyvä löytö.

Fokus-tarjotin. Mitä mainioin parin omistamani mustavalkoisen Siirtolapuutarha-mukien kanssa. Tätä musta-valkoista sarjaa alan keräämään pikku hiljaa.


Oiva/Kimpassa-muki.

Puvut piilosilla -lautanen. Ihan hyvässä alennuksessa.

Oiva/Hauki-muki. Sopisi kivasti samanlaisten keittiöpyyhkeiden kanssa- <3
Siirtolapuutarha-sarjan espresso-kuppi.

Siirtolapuutarha-kippo. Ostan tuon jossain vaiheessa mukieni seuraksi.


Eiköhän tässä ole unelmien päivitystä riittämiin? Tulipa pirteä olo kauniita kuoseja katsellessa. Tämä on ilmaista huvia. Käykää ihmeessa tsekkaamassa Marimekon sivut ja unelmoikaa värikkäästä elämästä. Ulkonakin paistaa aurinko. <3 Kertokaahan, mitkä jutut ovat nykyisistä Marimekon tuotteista suosikkejanne, eli mitkä jutut saavat teidä hyvälle mielelle?

Seuraavaksi taidan tehdä samantyyppisen postauksen Nanson tuotteista. En vaan ole käynyt katsomassa vielä, onko Nanson tuotteissa minua miellyttäviä kuoseja. Luultavasti, luultavasti.

Iloista päivää lukijoille :)

T. Väripläntin emäntä (joka ei pistäisi pahakseen tämän kaltaista lahjuksista:)

keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

1-vuotisarvonta suoritettu...

... ja arpaonni osui hänen kohdalleen!

Onnetar tärkeässä tehtävässään!
Onnekas en ole minä, vaan Maija, näissä piireissä Rynttyliisana tunnettu!
 Huraa-huutoja ja onnea onnekkaalle!!!! <3 Voittajalle ilmoitan s-postitse. Kiitos ihanille osallistuneille.

Kesän kukkasia ja äitiyspakkausmuistoja


Tämän "kansallispukutyyppisen" mekon olen ilmeisesti unohtanut kokonaan päivittää blogiini. Ostin mekon talvipakkasilla, ja ostaessani ajattelin, että tätä voi käyttää kesällä. Essu kuuluu asuun, mutta sitä en koe tarvitsevani kuin korkeintaan keittiössä. Koskahan essu tulee muotiin? Nyt on kesä ja kukkasten aika, mutta tällä hetkellä en osaa mieltää materiaalia kesähelteille sopivaksi. Ehkä tämä on sittenkin talvimekko. tai jos ei ole talveen sopiva, niin vuoden päästä myyn sen. Olen huomannut, että jos en pidä vaatetta noin vuoteen, niin pistän sen kiertoon. Erityistä tunnearvoa omaavat asut kuitenkin säilytän. Esimerkkinä jotkut Marimekon vaatteet. Raakkasin tuossa tyttöni vaatekaappia kirpparipöytä mielessäni, ja tämä pätee etenkin lapsen vaatteiden kohdalla, että joitain vaatteita ei vain voi hävittää. Kyseessä oli Marimekon taskumekko, eli Iloinen taskumekko.
Kuva Marimekon sivulta


Omasta lapsuudestani on säälittävän vähän vaatteita tallessa. Toisaalta, kiva, että omat pikkuasut on aikoinaan annettu serkulle, ja serkulta vaatteet ovat päässeet edelleen hyviin perheisiin. Tästä pääsenkin aasinsillalla aiheeseen, mitä tavaroita haluaisin vielä joskus omistaa, tuli niitä omia lapsia enää tai ei.

Muutama esimerkki:

"Nallemakuupussi", jollainen minulla oli vauvana (synnyin toukokuussa 1978. Tällaisen olisi näköjään saanut Huuto.netistä 40 eurolla. Olen lukenut jostain, että yli 100 euroakin on joutunut pulittamaan.

"Aurinkoviltti". Tämän on saanut käsiinsä 8:lla eurolla. Ei mitenkään mahdottoman hintainen. :)




Minkälaisia muistoja teillä on vauva-ajoilta jäljellä? Mielestäni meillä oli sekä makuupussi että aurinkoviltti lapsuuden ajan tallella. Ainakin aurinkoviltti oli aina leikeissä mukana. Sille taisi käydä köpelösti, eli repeytyi, kun sillä oli leikitty niin paljon.

Sitten päivän alkuperäiseen aiheeseen, eli kukkamekkoon, jonka kohdalla en ole päässyt tulokseen, onko se enemmän kesä- vai talvimekko. Jospa se on ensi syksyn hitti!

Alla joutuu käyttämään toppia, koska mekko on hyvin avoin. Vai puenko mekon vai väärinpäin? :)

Hei, vielä aikaa osallistua blogin 1-vuotisarvontaan kello 20:een saakka. Sitten onnetar-mieheni nostaa arvan!